Vége az édes várakozásnak

2010. december 24., péntek

Az adventi naptár a karácsonyra való várakozást testesíti meg. Az 1900-as évekből eredő szokás, amikor is egy német anyuka megelégelte Gerhard nevű kisfia állandó kérdezősködését a mikor is lesz karácsonnyal kapcsolatban, egy játékot talált ki, hogy könnyebben teljen az idő a várva várt ünnepig. Kitalálta, hogy egy kartont - a karácsonyig lévő decemberi napoknak megfelelően - 24 részre oszt, s rátűzött 24 darab csokoládét. Meghagyta, hogy kisfia minden este egyet ehet belőle. Ez az egykor türelmetlen kisfiú aztán felnővén megalkotta a ma is ismert, s kapható adventi naptárat, amin 24 ablakocska mögött rejtőzik a finomság. Azóta persze az adventi naptárak számtalan formája terjedt el.
Az én verzióm itt látható:


Elmo - ReKreáció

S hogy mi rejtőzött benne? Hát nem csak fogvájó édesség, hanem főképp a készülődéshez kapcsolódó apróságok: képeslapkészítéshez, maszatoláshoz nélkülözhetetlen ujjfesték, pecsételő, matrica, lufi, hógömb, apró játék, stb.
Prüntyőkém nagyon élvezte a várakozás izgalmait. :) Bár egy kicsit nehézkesen készült el… Elsejére megvoltak a dobozok, a háttér, de a hologramos papírral való borítás csak Mikulásra készült el. Még most sincs teljesen készen. Kicsit csupasznak gondolom az alját, volt is tervben oda pár figura. Csak nem jutottam odáig… :( No de majd jövőre!
Azért Elmo továbbra is kihagyhatatlan nálunk. Ezért szerepel, mint visszaszámlálásért felelős figura rajta. Mint látható a várakozás véget is ért! :)

Ti emlékeztek még hogyan vártátok gyerekkorotokban a Karácsonyt?

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Advent


Skippo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...