Óév-búcsúztatás

2010. december 30., csütörtök

2010 naptár - ReKreáció
Túl vagyunk a Karácsonyon. Az elmúlt napokban egy kicsit pihentem, meg emésztettem. :D A Karácsonyra, elsősorban az ajándékokra hamarosan rátérek majd! ;)
Alig kecmeregtünk ki a súlyos ünnepi lakomák alól, máris itt az év végi fogadkozás időszaka, no és a számottevésé. Én nem csak fogadalmakat jegyzetelgetek, hanem terveket is. Elsősorban pénzügyi tervezés folyik… Másodsorban álmodozok, s próbálom összeszabni a kettőt. Drukkoljatok, hogy sikerüljön! Bár ezt csak egy év múlva, utóbb értékelve tudom meg majd. :)
Dolgozó emberkéknek rossz hírem van: 2011-ben munkaszüneti ünnepnapok zöme hétvégére esik (január 1. /még 2012-é is! :(/, május 1., augusztus 20. és október 23., de még Karácsony első napja is). Viszont március 15-e és november 1-je is kedden lesz, így a hétfő kiadható. Ezekkel a hosszú hétvégével lehet már tervezni. Hajrá!
13. legtöbbször vasárnapra esik. Egyedül májusban lesz péntek. Ez talán csak számomra érdekesség. Péntek 13-án születtem. :)
Júliusban két újhold is lesz: 1-jén és 30-án. Lehet fogyózni ezerrel! :) Még szenteste is újhold lesz! :)
2011 egyébként az atommag nemzetközi éve, az önkéntesség európai éve, az egészségturizmus magyarországi éve. Az EU soros elnöki tisztjét a magyarok veszik át. Észtországban bevezeti az eurót. /Igen, előttünk! :)/
Október 1-jén népszámlálás kezdődik hazánkban. 2 hónaposra tervezik. Ha valaki esetleg jelentkezne biztosnak?! Jó kis kiegészítő kereset lehet karácsonyra! :)
Az ősrobbanás óta eltelt 17 857 339 394. év, s a Föld keletkezése óta 3 971 284 451. év. A nap is csak 4 812 756 228. éve kel fel.
A zsidó naptár szerinti 5771. év, az iszlám naptár szerinti 1432. év, az iráni naptár szerinti 1389. év, az örmény naptár szerinti 1460. év, a Kali Yuga hindu naptár szerint 5112., a kínai naptár szerint 4707. év következik, a nyúl éve.

(További érdekességeket az évvel kapcsolatosan itt leltek: Változóvilág)

A képen az én sk. falinaptáram van, amit kb. 3. éve gyártok magunkank, s a családnak. Azért nem a decemberi oldal, mert ott olyan családtagok is vannak, akik nem biztos, hogy örülnének, ha a blogomon szerepelnének. Ez egy személyre szabható naptár. Korábban – mikor még élt a színes nyomtatóm – akkor beszúrt képekkel együtt, tavaly pedig utóbb ráragasztva készült, vicces kínai közmondásokkal, a magyar ünnepek mellett a családiakat is feltüntetve.

Ezzel kívánok nektek eredményekben, sikerekben gazdag, pénzben, egészségben bővelkedő, boldog, kreatív új évet!


Skippo
Ha magad is szívesen készítenél ilyen naptárat: az alap, személyre szabható sémát elküldöm a hírlevél-listámra feliratkozóknak!

2 megjegyzés:

stiglinc írta... 2010. december 30. 19:03

Én is kívánok neked és minden körülötted élő szerettednek hasonló jókat az új évben!
Csinálj nagyratörő terveket, de ne bánd nagyon, ha egyiket-másikat nem tudod megvalósítani:-) Élvezd és használd ki a hétköznapokat - abból van a legtöbb:-)))

Skippo írta... 2010. december 30. 22:14

Köszönöm Stiglinc! Elérhető vágyakat merek csak leírni. Ez az ellenszerem a csalódás ellen. És persze szellős határidőket hagyok. :) Neked is hasonló nagyszabású tervek megvalósulását kívánom, mint az ezéviek, pl. amerikai utazás! :) No meg persze nagyon jó egészséget hozzá!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...