ReKarácsony

2010. február 18., csütörtök

A babám még Tervországban rekedt, mert tegnapelőtt begurult egy pucér baba, akire ruhát álmodok. Azon agyaltam tegnapelőtt fél este. Végül férjuram megoldását hajtom végre. :) De pssszt! Ugyanis részt veszek a babavarró fórum ún. Guruló babák játékán. Már az utolsó munkafázisomnál tartok, s hétvégén megkapja a babát a gazdája. :)
Tegnap nagyon jó napom volt. Esküszöm, olyan, mintha Karácsony lett volna. Nem is tudom hirtelen hova rakni a dolgot. Kezdjük ott, hogy végre kimozdultam, s ha máskor is ez vár rám, akkor – esküszöm – többször megteszem! :D Másfél hete készülök elmenni a turkálóba. Angol kilós, hétfőn 1000 Ft, de szombaton már csak 500 HUF kilója. Nagyon szeretem, mert nem csak ruhát lehet túrni, hanem a társasjátéktól megkezdve, a könyvön, cd-n keresztül a maradék méteráruig szinte bármit, s természetesen mind kilóra megy. Túrtam én már ott társasjátékot is. Cluedo Juniort. Csak a leírás hiányzik hozzá. Még angol sincs benne. :( Azóta is keresem égen-földön, neken, de még nem bukkantam rá. Megköszönném ha valaki megdobna vele! :)
Szóval nagyon vágytam már oda, de szombaton mire elindultunk volna, szakadt az eső. Nah tegnap ugyan hiába 800 Ft – mondom - nem érdekel, elmegyek, mert hétvégén úgysem fogok tudni, más elfoglaltságom lévén. Érdemes volt. Egy csomó jó dolgot szereztem be. Pl. faragott fa táskafület, paraszti idillt ábrázoló francia vászonfüggönyt, 132*150-es méretű, kék mintával /Amire már régóta vágytam, igaz fekete-fehérben, de ez se csúnya./, kb. 90*95 csokoládébarna műbőrdarabot, 110*140-es zöld kockás pamutot, két bojtos szélű, négyzet alakú párnahuzatot, zöld szövött anyagú (ülőpárnának jó lesz), retro macinak való bundát egy szőrös párnahuzat képében, egy csomó pamut párnahuzatot, meg jópár farsangi jelmezdarabkát. A gyerek egyből talált egy műanyag bobby-kalapot, s aztán a turkálás alatt végig azzal a fején szaladgált. Muszáj voltam elhozni. :) De leltem hajráfot, amit megnyúzok majd, csillogós kiskalapot, aminek az anyagát fogom valamire felhasználni, kis rózsaszín csokrokat, kis bárányos szütyőt, mini mikulássapit, stüszivadász kalapot, mini mellénykét, Jack Sparrow kalapot, egy hiányos körmű szörnykezet, amibe én sünit álmodok, szőrös boát, amiből babahaj lesz. Az egész 3,4 kiló volt. Ki lehet számolni, nem egy vagyon. :)
Imádok turizni. Anyagnak főképp lakástextilt keresek, azon belül is inkább párnahuzatokra utazok, mert többségében pamutot lelek, normális színekben, alig, vagy egyáltalán nem használtak, kicsik, s nemutolsósorban könnyűek, így olcsóak. No meg rengeteg módon fel lehet használni őket. Nem csak pw-hez, babaruhához, de jó kis felsők, gyerekruhák készíthetőek belőle. (ld. Párnahuzat újrahasznosítása.)
Legutóbb meg édes, kis, csecsemő, kötött kardigánkákat túrtam. Gondoltam jó lesz majd babákra, mert sajnos én nem tudok kötni, de nagyon tetszenek a kötöttbe öltöztetett babák.
Horgolni most akarok megtanulni. Kiscipőt mindenféleképpen!
Valamint leltem még 100 % gyapjú pulcsikat, amiket filcesítek, s aztán azokból is babaruha lesz. Ma mosódnak ki 60 fokon, mindjárt be is rakom őket két farmer társaságában. Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre!
Természetesen alaposan kitisztítok minden ilyen szerzeményt a tovább- és felhasználás során. Mennek egy, de olykor két kört is a mosógépben, ha az első után még turiszagot vélek érezni. Amit meg úgy kell, azt kézzel dolgozom meg.
Turi után elmentünk Anyámékhoz ebédelni, ahol most tesóm is ott van látogatóban. Egyszülős háztartást vezet, kicsi lánya van, így úgy gondolván a közeljövőben nem jut ideje varrni, meglepett a kézimunka-gyűjteménye egy részével. Egy nagy táska anyagot kaptam, meg egy nagy svédáruház-táskányi vil.kék, s.kék, fekete fonalat, rahednyi kötő- és horgolótűvel. Azt mondta még kapok, van vagy két doboznyi anyag még. Teljesen elaléltam ennyi „kincs” láttán. Anyámtól még kaptam pluszba két felmosórongyot, olyat, amit Kaoka merevítőnek használ a textilkreálmányaihoz. Épp tegnapelőtt kaptam tőle az ötletet a fórumon.
Hazaérvén kiteregettem a kisszobában a szerzeményeim. Hát 2 nm-t beterítettek. A középső képen látható. Normálisan le se tudtam fényképezni őket ebben a csíkszobában. Szinte folyosó, alig van kiterjedése. :) Jelenleg inkább lomtár-szerűség. Nemsokára gyerekszoba lesz belőle. De - ha így haladok – sokára lesz csak lomtalanítva. :)

*** SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY ***

S folyamatosan bővítem a Kincsesláda linkgyűjtő oldalt, az Ötletlelőhelyet. Sajnos az az olvasófigyelőben nem frissül, ha csak ide - a főoldalra – be nem jegyzem, mint szolgálati közleményt.
Rengeteg linket raktam fel. Pl. farsangi jelmezekről, ami most szezonális lehet. Erről eszembe jutnak azok a jelmez-fejfedők, amiket az egyik hiperben láttam. Teljesen egyszerű megoldás, filc labdaformára formázva, egyszerű díszítéssel. Szerintem úgy készülhettek, hogy ragasztóval, vagy keményítővel, vagy esetleg szappannal (?) kentek be egy labdát, s arra simogatták fel az egyszerű lapfilcet, majd száradást követően levették, formára vágták, s ráragasztották a szemeket, orrot, egyebet. Pl. a Micki-egeres úgy nézett ki, hogy egy félbevágott labdaforma fekete filcből, elöl az orr-résznél kicsit lenyúlóra hagyva, majd rá két kis kör a fülnek, s orrocska, szemecske.
Még felkerültek a linkgyűjtőre Babakészítős linkek, Chemo turbánok, Szabás-varrás linkek babáknak, kismamáknak, s Refashion linkek, azaz ruhatárújragondolás – elsősorban a már említett párnahuzat-átalakításokkal.

2 megjegyzés:

Skippo írta... 2010. február 22. 11:33

Jelezték, hogy nem működik a Megjegyzésküldés. Próbaképp ellenőrzöm. :)

Skippo írta... 2010. február 24. 16:02

Valamiért IE alól nem működött. Talán most?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...