Címválasztás és egyebek

2010. február 15., hétfő

A blog kifundálásakor nem véletlen volt a címválasztás. Mégis a - nem túl messzi - kezdet kezdetén teljesen elfelejtettem leírni a miértet. Illetve részlegesen ugyan érintettem... Mint írtam magam újraalkotása is cél, s nem csak a kikapcsolódás az alkotás során. Hát ebből született az elnevezés, mert a rekreáció gyűjtőfogalma azoknak az egyéni és társadalmi érdekeket kielégítő magatartás-formáknak, amelyek az ember jó fizikai-szellemi-szociális közérzetének megteremtésére, a kreatív cselekvő- és az optimális teljesítőképesség megteremtésére-újrateremtésére-megújítására irányulnak, pozitívélménnyel járnak, egyúttal a minőségi élet (jó közérzet, jól-lét, jól-érzés) megteremtését és átélését szolgálják.
A stressz elűzése, aktív kikapcsolódás általi felfrissülés, a munkában megfáradt ember munkavégző képességének újratermelését jelenti, s ezáltal az egészség megszilárdítása/helyreállítása. Az optimális fizikai, lelki és szellemi képességek állandósítása. A rekreáció előnye elsősorban érzelmi hatásában mutatkozik meg. Eszközeinek tárháza széles: a drámai katarzisélménytől /amit én leszenvedek az alkotás során :)/ a szórakozás legkülönfélébb fajtájáig terjed. Ide tartozhat a tánc, a játék, a különböző hobbi- és sporttevékenységek. Nah ennyi okoskodás épp elég lesz a témában. Vége az ismeretterjesztő órának. :)


Ui.: Sajnos ma nem haladtam a babával. :( Pedig már tegnapelőtt óta ki van szabva. Viszont rekreatív voltam - igaz más értelemben. Satsangon meditáltam kicsit, s elég jót tett.
:)

*** SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY ***

Netes bóklászásaim folyamán rengeteg jó tutoriallal, bloggal, webalbummal, oldallal ismerkedtem össze. Ezekből szeretnék egy csokorravalót kötni, s átnyújtani annak, akit érdekel. Így elhelyezésre kerülnek olvasott blogok, valamint egy tematikus linkgyűjtő oldal csupa kreatív dolgokkal foglalkozó oldalakra mutató linkekkel. Reményeim szerint megkönnyítem vele egy két kereső életét, s hasonlóan jó ötletekkel gazdagodnak általa. Vagy csak elgyönyörködik az ember kikapcsolódásképp mások kreativitásán. :)

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Rekre%C3%A1ci%C3%B3, http://tesi.ttk.pte.hu/oktatok/bzs/rek/rekkivonat.htm

Kép forrása: http://artyprofiles.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...