Húsvét

2010. április 4., vasárnap

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!


Nos elkészült a kislányomnak húsvéti ajándéknak szánt Tilda-nyuszi. De aztán készült egy bárányka is (mondanom sem kell, hogy szintén Tilda) az unokahúgomnak. Holnap hozza nekik a Nyuszi. :) Kíváncsi leszek nagyon a fogadtatásra! Alig várom!
Kívételesen nem akarok hosszadalmasan csacsogni. Beszéljenek inkább a képek. /Sajnos nincs kertem, ahol szép képeket készíthetnék, de rögtönöztem egyet a szobába. :) Normális fotómasinám sincs még, ezért ilyen minőségűek a képek. :(/
A horgolt sapi, s a kiscipők sk. A ruhához sem volt szabásminta. Ötletszerűen alakult, úgy, mint a többi. A szoknyarész egy csipkés szegélyű pizsama-felső ujja. De egyébként a lila csíkos mind abból a pizsamából van. A nyúl többi része pedig vászonszalvéta. Bari pedig frotír (ez történetesen méterárus) + párnahuzat és szintén vászonszalvéta. A ruha tépőzárral záródik, a filcvirágok alatt, hogy öltöztethető legyen. Bugyogója nincs. Nem kizárt, hogy később lesz neki. :)
Ui.: A tappancson változtattam, mert nekem úgy nyúl a nyúl, ha van min állnia. :) /No és persze a nyúlnak nyúlcipő dukál! ;)/ Első kísérleti tömésem után még meg is állt a lábacskáin, de aztán keményebbre tömtem, mert túl lazának találtatott. Most, hogy nagyobb a bendő, már erősen imbolyog. Mindenesetre hatalmas tappancsokat kerítettem neki, "hímzettet". Majd később lefotózom, mert most elfelejtettem.


Ez pedig a tavaly húsvéti ajándékom volt az unokaöcsémnak: tojásgyűjtő, nyuszis tarisznya. Répával záródik. No persze farkincája is van. :)

4 megjegyzés:

stiglinc írta... 2010. április 5. 8:16

Ők is milyen jól sikerültek! A horgolt cipő teljesen profi! Jó lenne tudni, mekkora a nyúl, hogy ilyen sok finom részletete el tudtál helyezni rajta.

Skippo írta... 2010. április 5. 15:06

Nagyon köszönöm. :) A nyuszi kb. 38 cm, a bari meg kb. 26 cm. Csak tappancsban tértem el a szabásmintától, ami Tildás. Így 9 * 4,5 cm lett, a talpa. Ezért mutat jól rajta a cipőcske. Azt meg hasonlóan kezdtem horgolni, mint a videósat, de a saját fejem után menve, csak érzésből. Nem is lett igazán egyforma a kettő, mert nem írtam le, mit hogyan csináltam az elsőn. :) Majd legközelebb!

Mila írta... 2010. április 8. 17:24

Очень милая овечка и Тильда!!))

Skippo írta... 2010. április 8. 20:05

Уважаемые Мила! Много лет назад я узнал, русский язык.
Но я попробую ... Спасибо. :) Правда, помощи Google Translate. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...