"Belevaló"

2011. július 29., péntek

Elkezdem mutogatni az elmaradt dolgokat. Emlékeztek még ezekre a táskákra? Az egyikbe készült még "belevaló" is, csak a fényképezés maradt el. Egy zsebkendőtartó és egy összecsukható bevásárlótáska, maradék anyagok felhasználásával.


Azért ilyen "gyűrött", mert szerencsére használatban van, s csak gyorsan kattintottam le a tesómnál, utólag, mikor nála jártam. A kócsag bóbitája és a lába pedig azért maradt le, mert csak ennyi anyagom maradt hozzá. Ennek az textíliának minden centije kincs. :)

Már bánom, hogy mikor legutóbb a "svéd bútoráruház" irányában jártam csak fél métert vettem belőle. Ki tudja mikor keveredek megint arra, pláne vastag bukszával?! :(
Így is 50 centiből kijött 2 táska, 1 zsebkendőtartó, 1 táskabetét, 1 mei tai-közép, s még egy picike van belőle. (Mondjuk nekem egy összecsukható szatyorhoz?)

A mei tairól jut eszembe: Lassan már megmutogatom a hordozókendő próbálkozásaimat (erszény, vászonkendő, rugalmas kendő, mei tai - gyűrűs kendővel kapcsolatban csak a varrás nélküli verziót próbáltam ki), meg egyéb hasznosságot (mobil etetőszék, bevásárlókocsi-takaró), amiket még a magam és a tesóm babájához varrtam. (Amint ezek vissza-, vagy befejezésre kerülnek, a hiányosságaikat pótolom!)
Meg persze tutoriál mustrát is tartok majd ezzel kapcsolatban! Írok majd magáról a babahordozásról, hogy miért is jó, meg hol lehet utánanézni, hogy hogyan kösd bele, stb..
Nem is gondoltátok volna, hogy én ilyen "alter-anyu" vagyok. :) Pedig olyan nagyon sokat nem hordoztam, mint szerettem, meg jó lett volna... De nagy híve vagyok. Na majd a következőnél! :)


Skippo

2 megjegyzés:

illesreka írta... 2011. július 31. 19:58

Skippo, én is így szoktam járni az IKEA anyagokkal - mindig vennék a szebbekből sokat, aztán maradnak a 30-50 cm-ek... Egyszer egy szívecskés anyagból is csak 50 cm-t vettem és olyat már nem is lehet kapni, azt bánom a mai napig...:-(
Én nagyon sokat hordoztam mindkét manót, és nem gondolom, hogy alter-anyuka lennék, de szerintem az egyik legkényelmesebb dolog a hordozókendő és a mei tai. Ez utóbbit még jobban is szeretem, mint a kendőt, bár sajnos elég későn vettem, így a kisebb is hamar "kinőtte". (Majd a következő, egyszer...:-))

Skippo írta... 2011. augusztus 1. 11:55

Hát Budapesten a tömegközlekedés, meg a szmog miatt nem is igazán akad más alternatíva... Nálunk azért más a helyzet. Itt még ezek furcsaságszámba mennek. Amúgy azért van idézőjel, mert ezt a jelzőt nem én találtam ki. A hordozó anyukák illetik magukat ezzel a jelzővel a neten. :) A mei tait a tesómnak csináltam. Manó túl gyorsan nőtt. Rajta már nem tudtam volna akkor alkalmazni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...