Ünnepek

2010. augusztus 2., hétfő

Elég nagy inaktív korszakon vagyok túl. De újra forog a gépezet, azazhogy csak a horgolótű a kezemben. Mert mostanság inkább horgolgatok. Bár már megint elajándékoztam úgy egy darabot, hogy még csak le se fotóztam. :( Hiába, nem megy ez még nekem. Mármint a dokumentálás. Egy kis kagylómintás, gyönggyel egybehorgolt telefontok volt, királykék akrilfonalból. Muszáj voltam kipróbálni, hogy hogyan lehet gyönggyel horgolni! Nem nagy ördöngösség, csak egy kis odafigyelést, meg előkészítést igényel. Előzetesen fel kell fűzni a gyöngyöket a fonalra, s horgolás közben mindig hátrább tologatni őket, amikor csak simán horgolunk, majd behúzni egy-egy gyöngyöt oda, ahova szeretném, s ugyanúgy horgolni, ahogy egyébként szokás. Ha esetleg úgy adódik, hogy le tudom fotózni, majd megteszem. Itt egy darab, amiről már készítettem képet. Ez egy esküvőre készült képeslap, amire hivatalosak voltunk két hete. Fehér csipkehorgoláshoz használatos fonalból, fehér bőrkartonra ragasztva.
A többi horgolmányom nagyrészéhez csak egy-két befejező mozdulat hiányzik. Hamarosan láthatók azokról is képek!
S engedjétek meg, hogy itt is felköszöntsem a kislánykámat, becenevén Prüntyőkét, aki tegnap volt 2 esztendős.

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT CSÖPPÖM! :)

A képeken 5 percesen és tegnap, ahogy a kis motorjával - ami az utóbbi időben a fenekéhez van nőve -, becsörtetett a bulijára, ahol is a 3,5 éves unokatestvérétől máris egy ilyen csodaszép csokrot kapott. Persze készítettem is ajándékot neki a készen kaphatóakon kívül, de még nincs róluk normális kép. Mondom, nagyon amatőr vagyok! :)
Készült torta is, ami egy nagyon gyors, gyümölcsös darab, kész alapanyagokból összedobva. Nagyon gyenge cukrász vagyok, ezért inkább a biztosra mentem. :) Egyébként Elmo-ra (egyik kedvenc mesefigurára) akart hasonlítani, de csak nagyon nagy jóindulattal mondható rá… :D Jellemzően csak egy kép készült a „műről”, az is aprítás közben. Ez most nem az én saram, mert én épp szervíroztam. Azt hiszem az egész családra ráférne egy jó kis fotós tanfolyam. :)

3 megjegyzés:

Kriszta írta... 2010. augusztus 2. 12:19

Nagyon szép lett a képeslap :)
Lánykádat pedig az isten éltesse sokáig!!!

Ágnes írta... 2010. augusztus 2. 16:42

Az Isten éltesse sokáig kislányodat!
Nekem is tetszik a képeslap.Nagyon ügyes vagy!

Skippo írta... 2010. augusztus 3. 7:49

Köszönöm. Nagyon kedvesek vagytok! A lánykának mindenképpen továbbítom a jókívánságokat! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...