Húsvéti képeslap

2011. április 20., szerda

Hú, de rég írtam! Lassan azt sem fogom tudni már, hogy hol hagytam abba. Na, azért még nem kell Cavington… :) Tudom, hogy mivel lógok, észben is van. Apránként itt is lesz, csak győzzétek kivárni! ;)
Most nincs kedvem néprajzi mélységekig belemenni a húsvéti szokáskörbe. Lehet, hogy ez is csak késik… Inkább kicsit kreatív oldalával foglalatoskodom – itt is.
Mostanában éledezek. Kiderült végre – részben – számtalan orvosi vizsgálatot követően, hogy mi a bajom. Súlyosan vérszegény vagyok. Ezért éltem alig, meg voltam beteg átlag két hetente. Ennek meg felszívódási zavar az oka, aminek a refluxom is köszönhető, ezek okozója meg még beazonosítatlan ételallergia. Szóval még futok pár kört az ügyben. Múlt héten 17 kémcső vérem vették hozzá, abból a kevésből… :(
Nem fárasztalak benneteket tovább az egészségügyi állapotommal. Megnyugtatásul közlöm: azért már kicsit jobban vagyok. A hiánybetegségeim pótolom ezerféle vitaminnal, nyomelemmel, ásványi anyaggal, normalizálódni látszó étrenddel, napfénnyel. Lassan utolérem magam a pihenésben. Éjszaka alszom végre, sőt időben lefekszem, s korán kelek, már szinte magamtól. Azt hittem erre képtelen vagyok, éjjeli bagoly lévén. Lám minden megfordítható, s az ember belső órája tényleg visszaáll, ha eleget van napfényen. Ezt a harcos reggeleket megélő bagolytársaknak üzenem! :)
A mindent utolsó pillanatra hagyóknak- mint amilyen én is vagyok – pedig azt: hogy holnap délelőtt van az utolsó időpont, amikor még belföldre, postai úton feladhatunk húsvéti képeslapot, s így az még – elvileg - késedelem nélkül érkezik meg – bár a Posta nevében nem beszélhetek. Csak saccperkábé a határideje a még biztos befutásnak. Legalábbis, ha ilyen „régimódi” módiban kívánunk megörvendeztetni valakit azzal, hogy gondolunk rá!
Ehhez kínálok egy – nekem – fantasztikus technikával kivitelezhető képeslapot. Mindjárt gyorsan én is összedobok egyet, s holnap útjára bocsátom. Saját verziót majd később mutatom!


Ez pedig az Írisz papír technika. Egyszerű, de annál nagyszerűbb. Nem utolsósorban könnyedén újrahasznosíthatjuk vele a kallódó csomagolópapírjainkat. Nem kell hozzá nagy kézügyesség sem. Csak olló, papír, ragasztó (cellux), vonalzó és türelem. Angolul: Iris folding paper technic – A fényképezőgépek objektívének rekesznyílásának elvére épül. A papírcsíkokat megfelelő sorrendben kell felragasztani a kivágott forma fonákoldalára. Gyakorlatban úgy a legkönyebb kivitelezni, ha a „szabásmintára” fektetjük a kivágott minta színét, s fonákoldalon dolgozunk. A megadott sorrendben kell haladni, a mintának megfelelően, cellux-szal rögzíteni a félbehajtott csomagolópapírt, vagy kartoncsíkokat. Általában nagyon könnyen követhető minták találhatóak a neten.



A technikát lépésenként bemutatva: My Kinda’ Living oldalon


Szívecskés: Bulb in Blue.com-ról


Aktuális, azaz húsvéti képeslap és leírása innen: Lucine-től

 

Skippo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...